Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Galareta mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galareta mięsna z trybowanych golonek.

Galareta mięsna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galareta mięsna

 

  • 60 dag trybowanej golonki
  • 2 jajka
  • opakowanie żelatyny na 2,5 l. wywaru
  • sól, pieprz, listek laurowy,
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki zieleniny np. pietruszki, pora

Sposób przygotowania:

Galareta mięsna
Golonkę obmyć i włozyc do garnka. Dodać oczyszczone marchewki (w całości) oraz przyprawy, gotować do momentu oddzielenia mięsa od kości. Ugotować i obrać jajka, pokroić je w grubą kostkę. Mięso rozdrobnić, dodać do jajek razem z pokrojoną marchewką. Odlać 2,5 litra wywaru, do gorącego zsypywać powoli żelatynę, wymieszać i zalewać mięso. Galaretę posypać obficie zielenina. Odstawić do zastygnięcia.
Galareta mięsna
Golonkę włozyć do garnka, dodac przyprawy i marchew, gotować .
Galareta mięsna
Rozdrobnione mięso, pokrojone jajka i marchewkę ułozyć w miseczkach.