Sposób przygotowania:
Galareta wieprzowa
Oczyszczone mięso wrzucamy do garnka, wlewamy 3 litry zimnej wody, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem przez godzinę.
Wrzucamy oczyszczone warzywa do wywaru i gotujemy 2 godziny.
Wyjmujemy mięso z garnka, a wywar przecedzamy. Obieramy mięso z kości i wrzucamy je do wywaru razem z posiekanym czosnkiem. Gotujemy 10 minut.
Wlewamy galaretę do filiżanek przepłukanych zimną wodą, a po wystudzeniu wstawiamy do lodówki.
Wrzucamy oczyszczone warzywa do wywaru i gotujemy 2 godziny.
Wyjmujemy mięso z garnka, a wywar przecedzamy. Obieramy mięso z kości i wrzucamy je do wywaru razem z posiekanym czosnkiem. Gotujemy 10 minut.
Wlewamy galaretę do filiżanek przepłukanych zimną wodą, a po wystudzeniu wstawiamy do lodówki.