Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Galareta wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galareta przygotowana na nogach wieprzowych oraz golonce, bez dodatku żelatyny. Smaczna i prosta w przygotowaniu.

Galareta wieprzowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galareta wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Galareta wieprzowa
Oczyszczone mięso wrzucamy do garnka, wlewamy 3 litry zimnej wody, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem przez godzinę.

Wrzucamy oczyszczone warzywa do wywaru i gotujemy 2 godziny.

Wyjmujemy mięso z garnka, a wywar przecedzamy. Obieramy mięso z kości i wrzucamy je do wywaru razem z posiekanym czosnkiem. Gotujemy 10 minut.

Wlewamy galaretę do filiżanek przepłukanych zimną wodą, a po wystudzeniu wstawiamy do lodówki.
Galareta wieprzowa
Oczyszczone mięso wrzucamy do garnka i wlewamy 3 litry zimnej wody.
Galareta wieprzowa
Warzywa obieramy i dodajemy do gotującego się wywaru.
Galareta wieprzowa
Wyjmujemy mięso z garnka, a wywar przecedzamy.
Galareta wieprzowa
Czosnek drobno kroimy i wrzucamy do wywaru.