Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Galareta wieprzowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 380
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galareta z nóżek wieprzowych - to już chyba klasyka. Ilość wody każdy musi dostosować do swoich upodobań, ponieważ jedni wolą więcej dodatków, inni więcej galaretki.

Galareta wieprzowa

Składniki:

Galareta wieprzowa

8-10 małych salaterek:

Sposób przygotowania:

Galareta wieprzowa
Nóżki wieprzowe należy zalać zimną wodą i zagotować, a następnie wodę zmienić.

Dodać sól, listki laurowe oraz ziele angielskie.

Całość gotować do miękkości.

Około 20-30 minut przed końcem gotowania dołożyć całe warzywa z czosnkiem.

Przestudzony wywar przecedzić, mięso oddzielić od kości, a warzywa oraz czosnek pokroić.

Wszystko ponownie włożyć do wywaru, doprawić do smaku, zagotować i przelać do salaterek.

Galaretki ostudzić i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.

Podawać z sokiem z cytryny lub octem.

Tagi:

przystawki