Sposób przygotowania:
Galareta wieprzowa
Nóżki wieprzowe należy zalać zimną wodą i zagotować, a następnie wodę zmienić.
Dodać sól, listki laurowe oraz ziele angielskie.
Całość gotować do miękkości.
Około 20-30 minut przed końcem gotowania dołożyć całe warzywa z czosnkiem.
Przestudzony wywar przecedzić, mięso oddzielić od kości, a warzywa oraz czosnek pokroić.
Wszystko ponownie włożyć do wywaru, doprawić do smaku, zagotować i przelać do salaterek.
Galaretki ostudzić i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Podawać z sokiem z cytryny lub octem.
Dodać sól, listki laurowe oraz ziele angielskie.
Całość gotować do miękkości.
Około 20-30 minut przed końcem gotowania dołożyć całe warzywa z czosnkiem.
Przestudzony wywar przecedzić, mięso oddzielić od kości, a warzywa oraz czosnek pokroić.
Wszystko ponownie włożyć do wywaru, doprawić do smaku, zagotować i przelać do salaterek.
Galaretki ostudzić i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Podawać z sokiem z cytryny lub octem.
SylaUla
gusia1000