Sposób przygotowania:
galareta z jajkiem i papryką
Nóżki płuczemy. Wraz z marchewką,wieprzowiną pietruszką, cebulą zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na ogień i gotujemy 4-5 godzin. Pod koniec gotowania solimy.
Wyjmujemy mięsa i kroimy na kawałki po czym dodajemy. Smarujemy przyprawami nasze mieso i wrzucamy spowrotem do wody. Zagotowujemy.
Warzywa wyjmujemy i kroimy w kostkę. I kładziemy na sam spód.
Gotujemy jaja na twardo. Obieramy ze skórki przecinamy na pół i wkładamy do salaterek połówki jaj. Zalewamy wodą z mięsem. Czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki aby dobrze się zsiadła .
Wyjmujemy mięsa i kroimy na kawałki po czym dodajemy. Smarujemy przyprawami nasze mieso i wrzucamy spowrotem do wody. Zagotowujemy.
Warzywa wyjmujemy i kroimy w kostkę. I kładziemy na sam spód.
Gotujemy jaja na twardo. Obieramy ze skórki przecinamy na pół i wkładamy do salaterek połówki jaj. Zalewamy wodą z mięsem. Czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki aby dobrze się zsiadła .