Sposób przygotowania:
Galareta z piersią kurczaka
Umyte mięso obsmażamy,oprószamy przyprawą kuchenną,podlewamy troszkę wodą i dusimy do miękkości. Mięso studzimy i kroimy w plastry.
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do wystudzenia. Groszek osączamy z zalewy a paprykę kroimy w kostkę. Wykładamy na spód naczynia w którym ułożymy mięsko. Plastry mięsa układamy na warzywach i zalewamy tężejącym bulionem.
Odstawiamy do całkowitego stężenia i dowolnie dekorujemy.
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do wystudzenia. Groszek osączamy z zalewy a paprykę kroimy w kostkę. Wykładamy na spód naczynia w którym ułożymy mięsko. Plastry mięsa układamy na warzywach i zalewamy tężejącym bulionem.
Odstawiamy do całkowitego stężenia i dowolnie dekorujemy.