Sposób przygotowania:
Galareta z kurczakiem i sojowym smakiem
Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy, zagotować. Zebrać szumowiny. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę oraz duże kawałki selera, pora i pietruszki. Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Rosół przelać na sicie. Doprawić sosem sojowym i pieprzem. Mięso oddzielić od kości, pokroić nożem. Groszek odcedzić z zalewy. Do kilku miseczek ( ja zrobiłam 6) lub dwóch dużych naczyń włożyć plasterki jajka, plasterki marchewki, natkę pietruszki, kawałki mięsa i groszek. Resztę warzyw można wykorzystać do farszu na pierogi np;) Rosół przyrządzić z żelatyną wg przepisu / proporcji podanych z tyłu opakowania. Ja dodałam 7 łyżeczek. Bulion rozlać do miseczek. Odstawić do stężenie w temp pokojowej, a potem można schować do lodówki. Podawać z octem lub sokiem z cytrynki oraz z majonezem.