Sposób przygotowania:
Galareta z wędzonym łososiem
Podgrzewamy rosół (ale nie doprowadzamy do wrzenia), dodajemy do niego żelatynę i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
Czosnek drobno siekamy i dodajemy do rosołu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W kokilkach układamy po plasterku jajka i po łyżce kukurydzy.
Łososia dzielimy na kawałki, marchewkę kroimy w kostkę. Również wrzucamy do kokilek i zalewamy wywarem. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wstawiamy do lodówki, aby galareta stężała.
Czosnek drobno siekamy i dodajemy do rosołu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W kokilkach układamy po plasterku jajka i po łyżce kukurydzy.
Łososia dzielimy na kawałki, marchewkę kroimy w kostkę. Również wrzucamy do kokilek i zalewamy wywarem. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wstawiamy do lodówki, aby galareta stężała.
mocsłodkości
Czekoladka 2