Sposób przygotowania:
Galaretki z łososiem
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy . Do garnka z woda wkładamy kawałki pora , liść laurowy , wyciskamy pół cytryny. Solimy do smaku i zagotowujemy. Wkładamy łososia i gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Rybę wyciągamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Do wrzątku wrzucamy mini marchewki i groszek, zagotowujemy i wyłączamy ogień. Zostawiamy warzywa w gorącej wodzie aby doszły do siebie. Wodę solimy. Bulion warzywny zagotowujemy dodajemy 6 łyżeczek auszpiku -dobrze mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Do silikonowych foremek układamy na dno listki pietruszki , potem plasterek jajka. łososia rwiemy na kawałki. Do każdej foremki kładziemy kawałek ryby. Dodajemy mini marchewki i groszek. Zalewamy bulionem z auszpikiem. Odstawiamy do lodówki. Kiedy stężeją wyciągamy , serwujemy z kawałkami cytryny.