iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Galaretki z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Lekkie zdrowe i bardzo kolorowe galaretki z łososiem . Podajemy z kawałkami cytryny. Pasuje na Wielkanocy stół .

Galaretki z łososiem

Składniki:

Galaretki z łososiem

 

  • 1 litr bulionu warzywnego

 

  • 6 łyżeczek auszpiku`

 

 

  • 2 garście mini marchewek

 

  • 1 szklanki groszku zielonego mrożonego

 

  • natka pietruszki

 

 

  • lisć laurowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretki z łososiem
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy . Do garnka z woda wkładamy kawałki pora , liść laurowy , wyciskamy pół cytryny. Solimy do smaku i zagotowujemy. Wkładamy łososia i gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Rybę wyciągamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Do wrzątku wrzucamy mini marchewki i groszek, zagotowujemy i wyłączamy ogień. Zostawiamy warzywa w gorącej wodzie aby doszły do siebie. Wodę solimy. Bulion warzywny zagotowujemy dodajemy 6 łyżeczek auszpiku -dobrze mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Do silikonowych foremek układamy na dno listki pietruszki , potem plasterek jajka. łososia rwiemy na kawałki. Do każdej foremki kładziemy kawałek ryby. Dodajemy mini marchewki i groszek. Zalewamy bulionem z auszpikiem. Odstawiamy do lodówki. Kiedy stężeją wyciągamy , serwujemy z kawałkami cytryny.

Tagi:

jajko jajka