Sposób przygotowania:
Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą
Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
Na rozgrzany w rondlu olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty.
Dodajemy posiekaną w rozdrabniaczu marchewkę oraz paprykę i dusimy 10 minut.
Pomidory blendujemy i również wrzucamy do rondla. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 10-15 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
Obraną z ości makrelę blendujemy w rozdrabniaczu.
Łączymy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Na rozgrzany w rondlu olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty.
Dodajemy posiekaną w rozdrabniaczu marchewkę oraz paprykę i dusimy 10 minut.
Pomidory blendujemy i również wrzucamy do rondla. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 10-15 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
Obraną z ości makrelę blendujemy w rozdrabniaczu.
Łączymy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.