Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny domowy paprykarz przygotowany z kaszy pęczak, wędzonej makreli oraz duszonych warzyw: marchewki, papryki i cebuli.

Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą
Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odstawiamy do wystudzenia.

Na rozgrzany w rondlu olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty.

Dodajemy posiekaną w rozdrabniaczu marchewkę oraz paprykę i dusimy 10 minut.

Pomidory blendujemy i również wrzucamy do rondla. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 10-15 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.

Obraną z ości makrelę blendujemy w rozdrabniaczu.

Łączymy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą
Pomidory blendujemy i również wrzucamy do rondla.
Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą
Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 10-15 minut.
Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą
Wędzoną makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Paprykarz z kaszą pęczak i wędzoną makrelą
Łączymy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.