OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Galaretka "babka drobiowa z warzywami"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pomysł na przystawkę Wielkanocną. Przepyszna galaretka drobiowa z warzywami, a do tego pięknie się prezentuje na Wielkanocnym stole.

Galaretka "babka drobiowa z warzywami"

Składniki:

Galaretka "babka drobiowa z warzywami"

 

  • Podwójny filet z kurczaka
  • 1 udko z kurczaka
  • sól
  • natka pietruszki
  • puszka kukurydzy
  • duża papryka
  • ok 3-4 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Galaretka "babka drobiowa z warzywami"
Mięso oczyścić i ugotować rosół z dodatkiem soli i natką pietruszki. Po ugotowaniu, wyciągnąć mięso . Wywar doprawić i gotować. Gdy będzie wrzący, ściągnąć z palnika i wlać rozrobioną żelatynę w odrobinie wody. Mięso pokroić na kawałeczki.

Do formy wsypać mięso, pokrojoną w kostkę paprykę i kukurydzę. Zalać to mięsnym wywarem, ostudzić i trzymać w lodówce do stężenia.

Tagi:

mięsa kurczak