Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Pieczone mięso na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Nie ma to jak własnego wyrobu wędliny, bo wiemy co jemy. Ja proponuję na kanapki własnoręcznie robione i pieczone mięso.

Pieczone mięso na kanapki

Składniki:

Pieczone mięso na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Pieczone mięso na kanapki
Filet umyć, osuszyć i pokroić w plastry, a następnie delikatnie rozbić oraz oprószyć pieprzem i solą.

Cebulę i czosnek drobno posiekać i dodać i wraz z żółtkami dodać do mielonego mięsa, które następnie wyrobić doprawiając do smaku wszystkimi przyprawami. Na koniec do masy mięsnej dodać pianę ubitą z białek.

Przygotować blaszkę keksówkę smarując ją tłuszczem. Na dno blaszki wyłożyć przygotowane filety, na to mięso mielone, a na wierzch wyłożyć mięso z udek kurczaka, z których wcześniej wyjąć kości i oprószyć solą i pieprzem.

Całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. 

Tagi:

kurczak