Sposób przygotowania:
Pieczone mięso na kanapki
Filet umyć, osuszyć i pokroić w plastry, a następnie delikatnie rozbić oraz oprószyć pieprzem i solą.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i dodać i wraz z żółtkami dodać do mielonego mięsa, które następnie wyrobić doprawiając do smaku wszystkimi przyprawami. Na koniec do masy mięsnej dodać pianę ubitą z białek.
Przygotować blaszkę keksówkę smarując ją tłuszczem. Na dno blaszki wyłożyć przygotowane filety, na to mięso mielone, a na wierzch wyłożyć mięso z udek kurczaka, z których wcześniej wyjąć kości i oprószyć solą i pieprzem.
Całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i dodać i wraz z żółtkami dodać do mielonego mięsa, które następnie wyrobić doprawiając do smaku wszystkimi przyprawami. Na koniec do masy mięsnej dodać pianę ubitą z białek.
Przygotować blaszkę keksówkę smarując ją tłuszczem. Na dno blaszki wyłożyć przygotowane filety, na to mięso mielone, a na wierzch wyłożyć mięso z udek kurczaka, z których wcześniej wyjąć kości i oprószyć solą i pieprzem.
Całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.