Sposób przygotowania:
Kurczak z jajkiem, białą kiełbasą i żurawinąEtap 1
Kiełbasę ugotować, usunąć z niej skórkę. Jajko ugotować na twardo, obrać. Kiełbasę i jajko pokroić w kostkę, żurawinę lekko posiekać.
Etap 2
Wszystko przełożyć do miseczki, dodać posiekaną bazylię, trochę soli i pieprzu, wymieszać.
Etap 3
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki.
Etap 4
Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Etap 5
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, polać z obu stron sosem sojowym, posypać przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić.
Etap 6
Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać bulion grzybowy w kostce.
Etap 7
Dusić na małym ogniu pod przykryciem po ok. 12 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.