Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa wg marlena1114
Na początku należy rosół zagotować. Mięso umyć, następnie obgotować 20 minut w rosole. Wyjąć i ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ogórki i mięso pokroić w cienkie plasterki, brzoskwinie na cząstki. Rosół przecedzić, doprawić do smaku octem. Żelatynę rozpuścić w ciepłym rosole. Trochę rosołu przelać do prostokątnej formy i odstawić do zastygnięcia. Na warstwie galaretki poukładać ogórki, brzoskwinie, estragon i mięso, zalać rosołem. Wstawić na noc do lodówki. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać z jogurtem, majonezem, solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Galaretkę wyjąć z formy, pokroić w plastry. Podawać z sosem jogurtowym. Udekorować liśćmi zielonej sałaty i paseczkami papryki. Życzę Smacznego