Sposób przygotowania:
Galaretka jogurtowa z owocami
Żelatynę zalać zimnym sokiem (ewentualnie wodą lub mlekiem) i zostawić do napęcznienia. Cukier waniliowy i cukier wsypać do jogurtu, dobrze wymieszać. Foremkę w której będziemy robić galaretkę natłuścić olejem, jeżeli robimy w metalowej foremce wyłożyć folią spożywczą. W foremce układamy brzoskwinie pokrojone w cząstki i dajemy owoce zamrożone. W kąpieli wodnej rozpuszczamy napęczniałą żelatynę, do chłodnej żelatyny dajemy kilka łyżek jogurtu, mieszamy…dopiero tę żelatynę z jogurtem wlewamy do pozostałego jogurtu, mieszamy i wlewamy do foremki z owocami. Całość dajemy do lodówki aby stężało (ok. 12 godzin). Po tym czasie galaretkę wyjmujemy z foremki i dekorujemy owocami. SMACZNEGO!
TINAnati
Marika_1961
Bomika
kasia.malina
margolata
weranda