Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Galaretka migdałowa (Wietnam)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wymieszać wszystkie suche składniki, dodać gorącą wodę ciągle mieszając i

Galaretka migdałowa (Wietnam)

Składniki:

Galaretka migdałowa (Wietnam)

 

  • 90 g zmielonego ryżu
  • 170 g mielonych migdałów
  • 60 g żelatyny
  • 170 g miałkiego cukru
  • 60 suszonego mleczka kokosowego
  • 4,5 szkl gorącej wody
  • kilka kropel zapachu migdałowego

Sposób przygotowania:

Galaretka migdałowa (Wietnam)
Wymieszać wszystkie suche składniki, dodać gorącą wodę ciągle mieszając i zagotować. Cały czas mieszając gotować na małym ogniu 10 minut aż masa zgęstnieje. Dodać zapach, wlać do natłuszczonej salaterki, przykryć i wstawić do lodówki. Podawać z owocami liczi z puszki, agrestem lub gujawą.