marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Galaretka na winie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Winogrona umyć,wypestkować,wanilię rozciąć,wyjąć rdzeń.Cukier wymieszać z winem,owocami,wanilią i kwaskiem.Mieszać na małym ogniu przez 4 m.

Galaretka na winie.

Składniki:

Galaretka na winie.

 

  • 20 dag jasnych winogron,
  • 600 ml.wytrawnego białego wina typu chardonnay,
  • 1 laska wanilii,
  • 1 kg.cukru żelującego,
  • 5 g.kwasku cytrynowego.

Sposób przygotowania:

Galaretka na winie.
Winogrona pokroić na połówki,wypestkować,rozciąć laskę wanilii
i wyjąć rdzeń.cukier żelujący wymieszać z winem,owocami,rdzeni-
-em wanilii i kwaskiem.Mieszając,całość doprowadzić do wrzenia
i na małym ogniu podgrzać z 4 min.(masa powinna mrugać).Roz-
-lać do słoików,zakręcić i postawić do góry dnem.

Tagi:

winogrona