Sposób przygotowania:
Galaretka wielkanocna Eli
Szynkę i ugotowane marchewki pokroić w kostkę.Groszek odcedzić,przepłukać zimną wodą i odsączyć.Kostki rosołowe wymieszać z litrem wrzącej wody.Do bulionu wsypywać całą żelatynę,mieszając aż do rozpuszczenia.Na dno formy do baby wsypać marchewkę,w karbach poukładać pionowo ćwiartki jajek,żółtkami do ścianki formy.Na marchewkę wsypać szynkę,uważając żeby jajka się nie przewróciły.Na szynkę wsypać groszek konserwowy i całość zalać bulionem z żelatyną.Formę z galaretką włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.Formę z galaretką odwrócić do góry dnem na talerz i przykryć na chwilę gorącą ścierką kuchenną.Po chwili galaretka wypadnie z formy na talerz.Galaretkę pokroić na porcje i podawać z majonezem.Smacznego!
Natala1210
msewka