aniol1984

aniol1984

Kucharz
[Przepisów: 14]

Galaretka z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Galaretka jest wspaniała w smaku a co najważniejsze, że naturalna bez konserwantów.

Galaretka z jabłek

Składniki:

Galaretka z jabłek

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z jabłek
Jabłka umyć , kroić na ćwiartki. Nie obierać nie usuwać gniazd nasiennych. Włożyć do garnka zalać na 3/4 wysokości wodą. Gotować aż się rozpadną. Przecedzić przez gazę sok. Dodać wanilię. Dodać cukier gotować na wolnym ogniu ok 20 min Robić próbę krzepnięcia. Jak płyn będzie spadał z łyżki dużymi gęstymi kroplami i szybko będzie zastygał na zimnym talerzyku to galaretka nadaje się do przełożenia w słoiczki. Przekładać w słoiki. Pasteryzować ok.15 min