milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Galaretka z kurczaka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Robię ją zawsze na swoje imieniny

Galaretka z kurczaka.

Składniki:

Galaretka z kurczaka.

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z kurczaka.
Kurczaka gotujemy i przestudzamy. Usuwamy skórę i kości. Mięso kroimy w kostkę. Rozgrzewamy rosół i doprawiamy. Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuszczamy w gorącym rosole. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. jajka kroimy w plasterki, pomidory w krążki, marchewkę w kostkę. Foremki przelewamy zimną wodą i zalewamy warstwą rosołu. Wstawiamy do lodówki, aby stężał.Układamy mięso i warzywa oraz jajka, zalewamy resztą rosołu i ponownie wstawiamy do lodówki.