Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczaka
Filety umyc i osuszyc.Włoszczyznę obrac opłukac i włożyc do garnka z obraną cebulą i filetami.Gotowac w osolonej wodzie na małym ogniu około godzinki.Warzywa i mięso wyjąc jedną marchewkę pokroic w kostkę a resztę składnikow można zostawic do sałatki jarzynowej.Mięso kurczaka pokroic na kawałki.Rosół przecedzic i dodac żelatynę wcześniej rozpuszczoną i podgrzaną w małej ilości wody.Wymieszac rosól z koncetratem octem winnym i doprawic.
Kukurydzę i groszek odsączyc,ogórek i jajka ugotowane na twardo pokroic w kostkę.Do salaretek wlac trochę galaretki,włożyc jarzyny,mięso i jajka. Zalac galaretką i udekorowac piertuszką i odstawic do zastygnięcia.
Kukurydzę i groszek odsączyc,ogórek i jajka ugotowane na twardo pokroic w kostkę.Do salaretek wlac trochę galaretki,włożyc jarzyny,mięso i jajka. Zalac galaretką i udekorowac piertuszką i odstawic do zastygnięcia.