Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczaka z warzywami
Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Umyte mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy pieprz, ziele angielskie, pietruszkę, listek laurowy. Gotujemy około 30 minut po czym dodajemy marchewkę. Wszystko gotujemy do miękkości. Trzeba zebrać małżowiny. Ugotowane mięso wyjmujemy z rosołu. Wywar doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki. Pokrojone z powrotem dodajemy do wywaru. Żelatynę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy ją do mięsa z rosołem. Na dno każdego pojemnika, do którego będziemy wlewać galaretkę wsypujemy łyżeczkę osączonego z zalewy groszku. Zalewamy wywarem mięsnym. Odstawiamy do całkowitego zsiądnięcia.