Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczaka
Jajka ugotować na twardo , obrać. Kurczaka umyć podzielić na porcje,. Włożyć do garnka, wlać tyle wody aby było 2-3 cm ponad kurczaka. Warzywa obrać, opłukać, włożyć do kurczaka. Dodać liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu do miękkości kurczaka.Gdy mięso będzie miękkie wyłożyć, ostudzić, obrać od kości i pokroić na małe kawałki.Rosół przecedzić. Marchewkę pokroić w plasterki .Do pojemników jednorazowych na dno włożyć po 2-3 plasterki marchewki, grubszy plaster jajka gotowanego, Następnie wlać do pojemników rosół , żeby przykrył mięso..Gdyby rosół był tłusty z wierzchu zebrać tłuszcz ręcznikiem papierowym i dopiero zalać mięso.Wstawić galaretki z kurczaka do lodówki do stężenia.