halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Galaretka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galaretka z kurczaka jest pyszna , delikatna w smaku , lekko strawna . Można przyrządzić na różne uroczystości rodzinne.

Galaretka z kurczaka

Składniki:

Galaretka z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z kurczaka
Jajka ugotować na twardo , obrać. Kurczaka umyć podzielić na porcje,. Włożyć do garnka, wlać tyle wody aby było 2-3 cm ponad kurczaka. Warzywa obrać, opłukać, włożyć do kurczaka. Dodać liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu do miękkości kurczaka.Gdy mięso będzie miękkie wyłożyć, ostudzić, obrać od kości i pokroić na małe kawałki.Rosół przecedzić. Marchewkę pokroić w plasterki .Do pojemników jednorazowych na dno włożyć po 2-3 plasterki marchewki, grubszy plaster jajka gotowanego, Następnie wlać do pojemników rosół , żeby przykrył mięso..Gdyby rosół był tłusty z wierzchu zebrać tłuszcz ręcznikiem papierowym i dopiero zalać mięso.Wstawić galaretki z kurczaka do lodówki do stężenia.