Sposób przygotowania:
Galaretka z pulpecikami i pieczarkami
Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, wymieszać z mięsem mielonym, bułką tartą, jajkiem i przyprawami do mięsa mielonego wszystko razem wyrobić w jednolitą masę. Formować małe pulpeciki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchewkę obrać, umyć i również ugotować (można z pulpecikami) w całości. Kukurydzę odsączyć, pieczarki obrać i umyć następnie pokroić na ćwiartki i lekko obgotować. Do formy np. keksówki wsypać kolejno: kukurydzę, pieczarki, pokrojone w grubą kostkę ugotowane jajka, następnie pokrojoną w kostkę lub talarki marchewkę i pulpeciki. Żelatynę rozrobić wg. przepisu na opakowaniu. Można dodać kostkę rosołową. Wszystko zalać żelatyną i wstawić w chłodne miejsce aż stężeje. Podajemy pokrojone w grube plastry. Można udekorować majonezem. Smacznego!