Sposób przygotowania:
Galaretka z wędzoną makrelą
Marchewkę obieramy i myjemy. Kroimy w plasterki i przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy, aż marchewka będzie miękka.
W tym czasie oddzielamy mięso z ryby od skóry i ości, obieramy jajka ze skorupek i odcedzamy kukurydzę.
Ugotowaną marchewkę wyjmujemy z bulionu a dodajemy do gorącego żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia.
W naczynkach układamy po kolei: po pół jajka, kukurydza, ryba, kukurydza, marchewka.
Smakujemy bulion i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Zalewamy składniki galaretki i odstawiamy do ostudzenia. Przechowujemy w lodówce.
W tym czasie oddzielamy mięso z ryby od skóry i ości, obieramy jajka ze skorupek i odcedzamy kukurydzę.
Ugotowaną marchewkę wyjmujemy z bulionu a dodajemy do gorącego żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia.
W naczynkach układamy po kolei: po pół jajka, kukurydza, ryba, kukurydza, marchewka.
Smakujemy bulion i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Zalewamy składniki galaretki i odstawiamy do ostudzenia. Przechowujemy w lodówce.