Sposób przygotowania:
Rybka w galarecie
Jajka zalewamy wodą i gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki a następnie w poprzek na połowy.
Rybę rozmrażamy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki(potrzebnej nam wielkości), oprószamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Usmażona rybę osączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie, doprawiamy do smaku i odstawiamy do wystudzenia.
Marchew kroimy w drobną kostkę. Małe pojemniczki (ja miałam po serkach) przepłukujemy zimną wodą wodą i nakładamy do nich kawałki ryby, marchew, jajko i groszek.
Zalewamy tężejącym bulionem i odstawiamy do zastygnięcia.
Rybę rozmrażamy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki(potrzebnej nam wielkości), oprószamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Usmażona rybę osączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie, doprawiamy do smaku i odstawiamy do wystudzenia.
Marchew kroimy w drobną kostkę. Małe pojemniczki (ja miałam po serkach) przepłukujemy zimną wodą wodą i nakładamy do nich kawałki ryby, marchew, jajko i groszek.
Zalewamy tężejącym bulionem i odstawiamy do zastygnięcia.