Sposób przygotowania:
Galaretka z żołądków
Marchewki i pietruszki obrać, opłukać.
Żołądki oczyścić, zalać bulionem, dodać marchewki i pietruszki, gotować na wolnym ogniu.
Ugotowane żołądki wyjąc z warzywami, żołądki pokroić na cienkie plasterki.
Wywar wymieszać z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu żelatyny.
Miseczki w którym będzie galaretka, ułożyć na przemian paski marchewki i pietruszki.
Na warzywach ułożyć żołądki, zalać wywarem doprawionym solą i pieprzem.
Gdy galareta zastygnie,
przystroić natką pietruszki, i cząstkami cytryny
Włożyć galaretę do lodówki.
Żołądki oczyścić, zalać bulionem, dodać marchewki i pietruszki, gotować na wolnym ogniu.
Ugotowane żołądki wyjąc z warzywami, żołądki pokroić na cienkie plasterki.
Wywar wymieszać z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu żelatyny.
Miseczki w którym będzie galaretka, ułożyć na przemian paski marchewki i pietruszki.
Na warzywach ułożyć żołądki, zalać wywarem doprawionym solą i pieprzem.
Gdy galareta zastygnie,
przystroić natką pietruszki, i cząstkami cytryny
Włożyć galaretę do lodówki.