Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Galaretka z żołądków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Coś nowego, nie drogiego i smacznego

Galaretka z żołądków

Składniki:

Galaretka z żołądków

 

  • pietruszka -2 szt
  • marchewka -2 szt
  • bulion drobiowy -1 l
  • kurze żołądki -1 kg
  • żelatyna
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z żołądków
Marchewki i pietruszki obrać, opłukać.
Żołądki oczyścić, zalać bulionem, dodać marchewki i pietruszki, gotować na wolnym ogniu.
Ugotowane żołądki wyjąc z warzywami, żołądki pokroić na cienkie plasterki.
Wywar wymieszać z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu żelatyny.
Miseczki w którym będzie galaretka, ułożyć na przemian paski marchewki i pietruszki.
Na warzywach ułożyć żołądki, zalać wywarem doprawionym solą i pieprzem.
Gdy galareta zastygnie,
przystroić natką pietruszki, i cząstkami cytryny
Włożyć galaretę do lodówki.