IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Galaretka z żołądków Ireny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Galaretki z kurzych żołądków na kolację lub przyjęcie.

Galaretka z żołądków Ireny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretka z żołądków Ireny

 

  • 1 kg żołądki z kurczaka,
  • 2 szt marchewka,
  • 2 szt kostka bulionowa,
  • 1 opak żelatyna

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z żołądków Ireny
Żołądki oczyścić i opłukać, marchewkę obrać i umyć następnie wszystko ugotować do miękkości w wodzie z kostkami rosołowymi, uwaga żołądki należy gotować około 1,5h Marchewkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do małych kubeczków na dno. Żołądki pokroić w plastry i wrzucić do kubeczków na marchewkę. Wywar w którym gotowały się żołądki i marchewka przecedzić przez sito następnie rozrobić w nim żelatynę wg przepisu z opakowania. Zalać galaretki do pełna i odstawić do lodówki aż zastygną. (niestety nie zrobiłam dalszych zdjęć :) a już wszystkie zjedzone :) ) Smacznego!
Galaretka z żołądków Ireny
Żołądki i marchewkę do miękkości w wodzie z kostkami
Galaretka z żołądków Ireny
Marchewkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do małych kubeczków na dno.
Galaretka z żołądków Ireny
Żołądki pokroić w plastry i wrzucić do kubeczków na marchewkę.
Galaretka z żołądków Ireny
Wywar w którym gotowały się żołądki i marchewka przecedzić przez sito