Sposób przygotowania:
Galaretka ze świeżych owoców
Przygotowanie:
Żelatynę w proszku wsypać do naczynia,zalać 6 łyżkami zimnej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia.
Następnie namoczoną żelatynę zalać wrzącą wodą,pozostawić w kąpieli wodnej do całkowitego rozpuszczenia.
Owoce zmiażdżyć,wycisnąć sok,dodać wody,resztę wody zagotować,rozpuścić w niej cukier,połączyć z otrzymanym sokiem i doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym.
Do płynu dodać rozpuszczoną żelatynę,wymieszać,galaretkę wyporcjować i ostudzić.
Smacznego
Żelatynę w proszku wsypać do naczynia,zalać 6 łyżkami zimnej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia.
Następnie namoczoną żelatynę zalać wrzącą wodą,pozostawić w kąpieli wodnej do całkowitego rozpuszczenia.
Owoce zmiażdżyć,wycisnąć sok,dodać wody,resztę wody zagotować,rozpuścić w niej cukier,połączyć z otrzymanym sokiem i doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym.
Do płynu dodać rozpuszczoną żelatynę,wymieszać,galaretkę wyporcjować i ostudzić.
Smacznego