Sposób przygotowania:
Mini kanapki z serową galaretką i łososiem
Foremkę o wymiarach 12x20 cm wykładamy folią aluminiową. Na dnie układamy plasterki wędzonego łososia. Ogórka obieramy, kroimy w cienkie plasterki.Do serka dodajemy jogurt naturalny oraz chrzan, miksujemy dokładnie. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzącej wody, lekko studzimy. Miksując serek wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Gdy składniki ładnie się połączą, doprawiamy solą i pieprzem. Początkowo masa będzie płynna, ale po chwili zacznie zastygać. Gdy przybierze konsystencję gęstej śmietany, połowę masy wykładamy do foremki wyłożonej plasterkami łososia.Na serku układamy (jeden obok drugiego) plasterki ogórka.Nakładamy pozostałą masę serową, wyrównujemy powierzchnię. Przybieramy plasterkami ogórka oraz pozostałym łososiem, pokrojonym w niezbyt grube paski. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Kroimy w kwadraty o boku maksymalnie 2 cm. Układamy na kwadracikach wyciętych z pieczywa.Przybieramy czerwonym kawiorem oraz koperkiem.