Sposób przygotowania:
Galaretkowe dzwonki z łososiem
Marchewkę, seler i cebulę ugotować z dodatkiem kucharka .. warzywa wyjąć. Włożyć łososia i gotować na wolnym ogniu ok 15 min. Wyjąć.. wywar przecedzić i dodać żelatynę i doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny ( na 6 porcji wywaru powinno być ok 1,2 l) w dwie szklanki odlać po 3/4 objętośći do jednej dodać zmiksowaną marchewkę a do drugiej koncentrat pomidorowy. Galaretkę z marchewką rozlac do 6 szklaneczek na dno i zastudzić..Na marchewkowej galaretce ułożyc podzielonego na kawałeczki łososia oraz seler i drugą marchewką pokrojone w drobną kosteczkę, mozna włozyc listek pietruszki.. Zalać bezbarwną galaretką i zastudzić. Na wierzch wylać galaretkę pomidorową. Podawać z cytryną .
Senqa
eli_555
thegrooba
Darth Vader
Pyza