Sposób przygotowania:
Galaretka z łososiem na bulionie
Kilka godzin wcześniej gotujemy domowy bulion warzywny z dużą ilością warzyw i cebulką. Rybę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w odlanym bulionie aż ryba będzie ugotowana. Jajeczka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy na plasterki, które układamy do filiżanek. Marchew z bulionu gotujemy na plastry i wykrajamy serduszka. Układamy w filiżance obok jajka i listków pietruszki. Ugotowanego łososia dzielimy na mniejsze kawałki i układamy w naczyniach. Bulion przelewamy przez sitko, zagotowujemy i dodajemy do odlanych 4 filiżanek żelatynę i mieszamy. Zalewamy rybę w filiżankach i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
-Natka-
Tit
superbaba4
Tit - polecam, bardzo nam smakowało, ale jesteśmy fanami łososia, którego możemy jeść pod każdą chyba postacią :)
Pozdrawiam serdecznie :))