zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Galaretko - borówko - biszkoptowiec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Ciacho - deser bez pieczenia. Kilka składników, mało pracy. Troszkę czekania ale efekt smakowy dobry. Dla wielbicieli prostych deserów w sam raz.

Galaretko - borówko - biszkoptowiec Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galaretko - borówko - biszkoptowiec

 

  • 150 g okrągłych biszkoptów
  • 1 szk gęstej śmietany 18 %
  • 2 szk borówek amerykańskich
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 500 ml gorącej, przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Galaretko - borówko - biszkoptowiec
Galaretkę rozpuścić w gorącej i przegotowanej wodzie i zostawić do lekkiego stężenia. Każdy biszkopt maczać w śmietanie i układać w tortownicy u średnicy 23 cm ( można użyć podwójnej ilości biszkoptów i śmietany i ułożyć dwie warstwy ciastek ). Na pokryte śmietaną biszkopty rozłożyć borówki i zalać tężejącą galaretką.

Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. ( Można użyć inne owoce np. maliny, truskawki czy jagody )
Galaretko - borówko - biszkoptowiec
Każdy biszkopt maczać w śmietanie i układać w tortownicy.
Galaretko - borówko - biszkoptowiec
Na pokryte śmietaną biszkopty rozłożyć borówki.
Galaretko - borówko - biszkoptowiec
zalać owoce galaretką i Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.