Sposób przygotowania:
Galaretkowiec
Galaretki przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Do podłużnej foremki wlej pierwszą galaretkę, włóż na około 5 minut do zamrażarki.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody. Dodaj serki i wymieszaj. Rozsmaruj 1/3 masy serowej na schłodzonej galaretce. Wlej kolejną galaretkę, zmroź w zamrażarce. W ten sposób ułóż kolejne warstwy masy serowej i galaretki. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody. Dodaj serki i wymieszaj. Rozsmaruj 1/3 masy serowej na schłodzonej galaretce. Wlej kolejną galaretkę, zmroź w zamrażarce. W ten sposób ułóż kolejne warstwy masy serowej i galaretki. Przed podaniem schłodź w lodówce.