Sposób przygotowania:
Galaretkowy pasiak Eli
Dno dużej tortownicy wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami.Galaretki poziomkowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i ostudzić.Gdy galaretka lekko stężeje dodać 3 łyżki serka homogenizowanego,zmiksować,wylać na ciastka i włożyć do lodówki.Galaretki agrestowe rozpuścić w 750 ml wrzącej wody,ostudzić i lekko tężejącą wylać na masę serowo-galaretkową.Całość włożyć do lodówki żeby stężało.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i ostudzić.Gdy galaretka lekko stężeje dodać 3 łyżki serka homogenizowanego,zmiksować,wylać na galaretkę agrestową i włożyć do lodówki.Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 750 ml wrzącej wody,ostudzić i lekko tężejącą wylać na masę serowo-galaretkową i włożyć do lodówki.Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i ostudzić.Gdy galaretka lekko ztężeje dodać 3 łyżki serka homogenizowanego,zmiksować,wylać na galaretkę porzeczkową.Galatetki leśne rozpuścić w 750 ml wrzącej wody i ostudzić.Brzoskwinię przekroić na pół,obrać ze skórki i pokroić w plastry.Plastry brzoskwini rozłożyć w koło tortownicy w kształcie płatków kwiatu,na środek wyłożyć rodzynki,zalać lekko tężejącą galaretką i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego!
elzbieta8960
marietta
lenna
evita0007
bajtek