SUPERPRZEPIS

Galaretkowy pasiak Eli

  • 5
  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11
Galaretkowy pasiak Eli Więcej zdjęć (2)

Pyszny słodko-kwaśny przekładaniec serowo-galaretkowy.

Składniki:

Galaretkowy pasiak Eli

 

  • 2 galaretki czarna porzeczka
  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 galaretki poziomkowe
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 2 galaretki owoce leśne
  • 9 dużych łyżek serka homogenizowanego
  • biszkopty lub herbatniki
  • 1 duża brzoskwinia
  • garść rodzynek

Sposób przygotowania:

Galaretkowy pasiak Eli
Dno dużej tortownicy wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami.Galaretki poziomkowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i ostudzić.Gdy galaretka lekko stężeje dodać 3 łyżki serka homogenizowanego,zmiksować,wylać na ciastka i włożyć do lodówki.Galaretki agrestowe rozpuścić w 750 ml wrzącej wody,ostudzić i lekko tężejącą wylać na masę serowo-galaretkową.Całość włożyć do lodówki żeby stężało.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i ostudzić.Gdy galaretka lekko stężeje dodać 3 łyżki serka homogenizowanego,zmiksować,wylać na galaretkę agrestową i włożyć do lodówki.Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 750 ml wrzącej wody,ostudzić i lekko tężejącą wylać na masę serowo-galaretkową i włożyć do lodówki.Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i ostudzić.Gdy galaretka lekko ztężeje dodać 3 łyżki serka homogenizowanego,zmiksować,wylać na galaretkę porzeczkową.Galatetki leśne rozpuścić w 750 ml wrzącej wody i ostudzić.Brzoskwinię przekroić na pół,obrać ze skórki i pokroić w plastry.Plastry brzoskwini rozłożyć w koło tortownicy w kształcie płatków kwiatu,na środek wyłożyć rodzynki,zalać lekko tężejącą galaretką i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego!
Galaretkowy pasiak Eli
Galaretkowy pasiak w przekroju.Widać wszystkie warstwy.

Tagi:

biszkopt