eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Galert Eli czyli zimne nóżki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna przekaska dla lubiących galaretki.

Galert Eli czyli zimne nóżki

Składniki:

Galert Eli czyli zimne nóżki

 

  • 1 golonko świeże
  • 4 nóżki wieprzowe
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • ziele zngielskie,liście laurowe
  • sól,pieprz,kucharek,maggi
  • 2 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Galert Eli czyli zimne nóżki
Golonko,nóżki(przerąbane na pół)wieprzowe z kucharkiem,jarzyną,zielem angielskim i liściem laurowym gotować na małym ogniu do miękkości.Miękkie golonko i nóżki wyjąć z wywaru.Wywar przecedzić.Ostudzone mięso obrać i pokroić w kostkę lub porwać palcami.Żelatynę rozpuścić w szklance gorącego wywaru.Połączyć z resztą wywaru,przyprawić solą,pieprzem i maggi.Mięso przełożyć do miseczek,zalać wywarem,ostudzić.Wstawić do lodówki,do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!