Sposób przygotowania:
Garnek rozmaitości
Mięso z udek pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny,oprószyć colą i ziołami prowansalskimi,wymieszać,przykryć i odstawić na ok.30min.Cebulę i czosnek posiekać,marchewki pokroić w talarki,a obrane ziemniaki w dość grubą kostkę.Oczyszczony z włókien seler naciowy pokroić w cienkie plasterki.W rondlu rozgrzać oliwę i zrumienić na niej cebulę i czosnek,wrzucić mięso ii smażyć na mocnym ogniu ok.3min.Następnie wlać wino i gotować do chwili,aż połowa wina odparuje,wrzucić ziemniaki,marchewkę i seler naciowy,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać i zalać gorącym bulionem.Przykryć i dusić ok.30min.a na koniec wymieszać wszystko z posiekaną natką pietruszki.
Sarenka
Doro
ulcia21