Gaski duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super przystawka na urodzinki lub imieninki

Gaski duszone

Składniki:

Gaski duszone

 

  • lyzka maki,0,5 szklanki smietany,sol,pieprz,2 lyzki posiekanego koperku albo pietruszki

Sposób przygotowania:

Gaski duszone
Gaski oczyscic,oplukac kilkakrotnie w wodzie bierzacej aby piasek splynol razem z woda,pokroic w cienkie paski.cebule obrac,oplukac,drobno pokroic.grzyby z cebula dusic we wlasnym sosie pod przykryciem do miekkosci.pod koniec duszenia dodac maslo roslinne,sol,pieprz,opruszyc maka,wymieszac, dodac smietane i chwile jeszcze poddusic,mieszajac.przed podaniem posypac drobno pokrojona pietruszka albo koperkiem.smacznego

Tagi:

mak