kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Grzybki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

grzybki marynowane idealny dodatek nie tylko do obiadu

Grzybki marynowane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grzybki marynowane

 

  • ok kilogram grzybów wg uznania,
  • cebula
  • kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
  • zalewa
  • 0,5 l wody
  • 3/4 szkl octu
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka soli
  • 2 słoiki półlitrowe

Sposób przygotowania:

Grzybki marynowane
Grzybki dokładnie myjemy , oczyszczamy iw razie potrzeby tniemy na mniejsze kawałki i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Z podanych składników przygotowujemy zalewę , grzybki rozkładamy do słoików , cebulę obieramy i tniemy w talarki układamy po łyżce do każdego słoika . Gorącym płynem zalewamy grzybki , zakręcamy i odstawiamy dnem do góry. Już po ostygnięciu grzybki nadają się do skosztowania. Smacznego
Grzybki marynowane
grzybki marynowane idealny dodatek nie tylko do obiadu

Tagi:

grzyby