Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Gęś po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jak każde danie po żydowsku: pychota

Gęś po żydowsku

Składniki:

Gęś po żydowsku

 

  • 500 g mięsa z gęsi
  • 2 łyżki tłuszczu z gęsi
  • 1 cebula
  • 1 szklanka grochu, ktory moczymy dzien wczesniej
  • 1/2 szklanki ryżu
  • sól

Sposób przygotowania:

Gęś po żydowsku
Mięso z gęsi ugotować do miękkości w osolonej wodzie, pokroić na drobne kawałki, obsmażyć na gęsim tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Dodać ryż oraz groch. Calosc przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku do miękkości. Po ok. 90 minutach wyjac, podawać z ogórkami kiszonymi.

Tagi:

mięso ryż