Sposób przygotowania:
Gęś w kapuście czerwonej
Gęś poporcjować i  na kilka godzin odstawić w  chłodne miejsce, najlepiej do lodówki. Na patelni rozpuścić nieco tłuszczu z  gęsi i  dobrze rozgrzać. Każdy kawałek gęsi obsmażyć do zarumienienia. Posiekać cebulę i  kapustę, obrać i  pokroić jabłka na małe kawałki. Kapustę włożyć do garnka, do smaku dodać sól i  pieprz, dusić na małym ogniu przez ok. 25 minut dodając łyżkę tłuszczu gęsiego. Pod koniec duszenia dodać jabłka, całość wymieszać.Kapustę przełożyć do gęsiarki, włożyć kawałki gęsi i  dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu do uzyskania miękkości mięsa. Podawać najlepiej z  pieczonymi ziemniaczkami i  buraczkami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
