Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

prosty i szybki sposob na smaczne podanie wątróbki

Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech

 

Sposób przygotowania:

Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech
Ziarna slonecznika należy podprażyć na suchej patelni, orzechy włoskie należy posiekać. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a wątróbkę kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na nim z 2 stron kawałki wątróbki, następnie dodajemy cebulkę i smażymy 3 minutki, po tym czasie dodajemy uprazony słonecznik oraz orzechy. Całość smażymy jeszcze chwilę do miękkości wątróbki, bezposrednio przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem.
Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech
Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na nim z 2 stron kawałki wątróbk
Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech
, następnie dodajemy cebulkę i smażymy 3 minutki .
Gęsia wątróbka ze słonecznikiem i orzech
po tym czasie dodajemy uprazony słonecznik oraz orzechy