Sposób przygotowania:
Gęsta pomidorowa z lanymi kluskami
Warzywa obrać i umyć . Utrzeć na tarce jarzynowej marchew, pietruszkę i seler , a por pokroić w paseczki . Zalać wodą razem z mięsem i łyżka vegety. Gotować 1 godzinę .Wyjąć mięso , obrać , podzielić i włożyć ponownie do garnka.
Zrobić ciasto z jajek , mąki wody i szczypty soli ( ma być jak gęste naleśnikowe . Wlewać na wrzącą zupę i mieszać . Gotować chwilę . Koncentrat rozrobić z zupa i wlać do garnka .Jeszcze raz zagotować . Dolać śmietankę .Doprawić zupę do smaku maggi i szczypta cukru.
Posypywać na talerzu pokrojoną natką pietruszki .
Zrobić ciasto z jajek , mąki wody i szczypty soli ( ma być jak gęste naleśnikowe . Wlewać na wrzącą zupę i mieszać . Gotować chwilę . Koncentrat rozrobić z zupa i wlać do garnka .Jeszcze raz zagotować . Dolać śmietankę .Doprawić zupę do smaku maggi i szczypta cukru.
Posypywać na talerzu pokrojoną natką pietruszki .