Sposób przygotowania:
Gęsta zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
Pomidory dokładnie umyć. Każdego pomidora naciąć na czubku, sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki.
Obrane pomidory pokroić na mniejsze kawałki, zgrubienia po ogonku wyciąć i wyrzucić.
Cebulę i marchewki pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
Do garnka wlać bulion i zagotować. Następnie wrzucić pokrojone składniki.
Gotować aż marchewka będzie miękka a pomidory się lekko rozpadną.
Potem całość zmiksować na krem. Zabielić śmietanką, doprawić do smaku.
Gotową zupę można podawać z ryżem lub makaronem a także samą bo jest bardzo gęsta.
Obrane pomidory pokroić na mniejsze kawałki, zgrubienia po ogonku wyciąć i wyrzucić.
Cebulę i marchewki pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
Do garnka wlać bulion i zagotować. Następnie wrzucić pokrojone składniki.
Gotować aż marchewka będzie miękka a pomidory się lekko rozpadną.
Potem całość zmiksować na krem. Zabielić śmietanką, doprawić do smaku.
Gotową zupę można podawać z ryżem lub makaronem a także samą bo jest bardzo gęsta.
SylaUla