Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
Warzywa obieramy, mięso myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, doprawiamy do smaku solą i vegetą. Gotujemy do miękkości mięsa.
Pomidory myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilość wody, dusimy pod przykryciem do miękkości. Studzimy i przecieramy przez sitko.
Ugotowane mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, wlewamy przetarte pomidory. Zupę zagotowujemy, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, dodajemy śmietanę wymieszaną w małej ilości gorącej zupy. Doprawiamy do smaku.
Zupę podajemy z makaronem.
Pomidory myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilość wody, dusimy pod przykryciem do miękkości. Studzimy i przecieramy przez sitko.
Ugotowane mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, wlewamy przetarte pomidory. Zupę zagotowujemy, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, dodajemy śmietanę wymieszaną w małej ilości gorącej zupy. Doprawiamy do smaku.
Zupę podajemy z makaronem.