iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gęsty chłodnik z czerwonej papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Coś do najedzenia, coś zdrowego. Wspaniale pasuje na upalne dni. Możemy zajadać go jako zupkę na obiad, ale także jako danie na kolację. Mało kalorii dużo zdrowia.

Gęsty chłodnik z czerwonej papryki

Składniki:

Gęsty chłodnik z czerwonej papryki

 

 

 

 

 

  • 1 litr gęstego naturalnego jogurtu

 

 

  • odrobina cukru

 

 

  • koperek

 

  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Gęsty chłodnik z czerwonej papryki
Paprykę czerwoną dobrze myjemy, usuwamy białe błonki i pestki. Kroimy w kosteczkę. Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę.

Natkę i koperek siekamy drobno. Ziemniaki młode gotujemy i kroimy w plasterki. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne kroimy w ćwiartki. Pokrojone warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym. Solimy do smaku i przełamujemy smak odrobina cukru.

Doprawiamy pieprz kolorowym świeżo mielonym. Mieszamy. Chłodzimy podajemy z kawałkami jajka.