Sposób przygotowania:
Gęsty chłodnik z czerwonej papryki
Paprykę czerwoną dobrze myjemy, usuwamy białe błonki i pestki. Kroimy w kosteczkę. Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę.
Natkę i koperek siekamy drobno. Ziemniaki młode gotujemy i kroimy w plasterki. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne kroimy w ćwiartki. Pokrojone warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym. Solimy do smaku i przełamujemy smak odrobina cukru.
Doprawiamy pieprz kolorowym świeżo mielonym. Mieszamy. Chłodzimy podajemy z kawałkami jajka.
Natkę i koperek siekamy drobno. Ziemniaki młode gotujemy i kroimy w plasterki. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne kroimy w ćwiartki. Pokrojone warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym. Solimy do smaku i przełamujemy smak odrobina cukru.
Doprawiamy pieprz kolorowym świeżo mielonym. Mieszamy. Chłodzimy podajemy z kawałkami jajka.