marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ghuwarlakia-kulki mięsne.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso posiekać lub zmielić i wymieszać w misce z resztą składnik- -ów,prócz bulionu i natki.Formować kulki.Obgotować 10 min.Zapiec

Ghuwarlakia-kulki mięsne.

Składniki:

Ghuwarlakia-kulki mięsne.

 

  • 50 dag.cielęciny,
  • pół szklanki białego wina,
  • pół szklanki wody,
  • bułka tarta,
  • jajko,
  • 3 szklanki bulionu,
  • natka pietruszki,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżeczka soli.

Sposób przygotowania:

Ghuwarlakia-kulki mięsne.
Mięso posiekać lub zmielić przez maszynkę.Wymieszać je z innymi składnikami prócz bulionu i natki.Wyrobić i formować małe kulki,dać
do bulionu i gotować na małym ogniu z 10 min.Następnie ułożyć na
blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika.Bulion przecedzić i użyć
do sosu cytrynowo-jajecznego.Zalać potrawę sosem i podawać z ryżem.

Tagi:

jajko tarta jajka