sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pasta z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna i lekka pasta na kanapki. Doskonała na śniadanie i kolację. Szybka i prosta w przygotowaniu. Kilka składników i gotowe.

Pasta z tuńczyka

Składniki:

Pasta z tuńczyka

Składniki

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka
Z tuńczyka odcedzamy wodę. Rozdrabniamy go widelcem na mniejsze kawałki. Jeżeli ogórki są duże wystarczy jedna sztuka. Kroimy je w maleńką kosteczkę. To samo robimy z porem. Warzywa dokładnie mieszamy z rybą, olejem, sosem i doprawiamy pieprzem.

Taka pasta najlepiej smakuje z ciemnym, pełnoziarnistym pieczywem.