Sposób przygotowania:
Gniazdka makaronowe z cukiniowymi różycz
Makaron gotujemy all dente, odcedzamy i układamy w foremkach lekko natłuszczonych oliwą. Posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 10-15 minut.
Cukinię kroimy na wąskie paseczki i solimy, aby puściła soki.
Cebulę kroimy na paseczki i smażymy razem z posiekanym drobno czosnkiem na oliwie.
Gniazdka makaronowe wyjmujemy i układamy na nich cebulkę z czosnkiem, pokrojoną na małe kawałki fasolkę i zawijamy cukinię. Posypujemy ziarnami słonecznika.
Wstawiamy na kolejne 10 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy serem
Cukinię kroimy na wąskie paseczki i solimy, aby puściła soki.
Cebulę kroimy na paseczki i smażymy razem z posiekanym drobno czosnkiem na oliwie.
Gniazdka makaronowe wyjmujemy i układamy na nich cebulkę z czosnkiem, pokrojoną na małe kawałki fasolkę i zawijamy cukinię. Posypujemy ziarnami słonecznika.
Wstawiamy na kolejne 10 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy serem