lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gniazdka parzone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wczoraj zrobiłam pączki za to dziś będą gniazdka , a co tam że kaloryczne Tłusty czwartek mamy tylko raz w roku. Więc trzeba zaszaleć .

Gniazdka parzone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gniazdka parzone

 

Sposób przygotowania:

Gniazdka parzone
Do garnka wlałam mleko , włożyłam margarynępoczekałam ,aż się rozpuści i zagotuję . Wsypałam make i zgasiłam gaz mieszałam do sparzenia i połączenia. Zostawiłam do ostudzenia na 40 minut. Wbijałam jaja i miksowałam hakiem . Wyciskałam kółka rękawem końcówką gwiazdka na papierze do pieczenia , a potem porozcinałam na male kwadraty Nastawiłam frytkownice na 180 stopni i wkładałam po 4 sztuki. Piekłam do zarumienienia z obu stron. Przekładałam na kratkę aby tłuszcz ściekł Jak ostygły posypałam cukrem pudrem :)
Gniazdka parzone
Do garnka wlałam mleko , włożyłam margarynę poczekałam ,aż się rozpuści i zagotuję .
Gniazdka parzone
Wsypałam mąką i zgasiłam gaz mieszałam do sparzenia i połączenia.
Gniazdka parzone
Wyciskałam kółka rękawem końcówką gwiazdka na papierze do pieczenia , a potem porozcinałam na male kwadraty
Gniazdka parzone
Nastawiłam frytkownice na 180 stopni i wkładałam po 4 sztuki. Piekłam do zarumienienia z obu stron.

Tagi:

jajko jajka