Sposób przygotowania:
Gnocchi smażone
Sos czosnkowy: Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Majonez mieszam ze śmietaną w miseczce, dodaję zmiażdżony czosnek. Doprawiam sos do smaku solą, pieprzem i cukrem pudrem, dokładnie mieszam.
Na patelni roztapiam dwie łyżki masła. Kluseczki gnocchi wkładam na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażę całość na niewielkim ogniu co jakiś czas mieszając wszystko drewnianą łopatką, aby nic nie przywarło do dna patelni. Gdy gnocchi będą wyraźnie zrumienione ze wszystkich stron, przekładam je na talerze, posypuję natką pietruszki i polewam sosem czosnkowym. Od razu podaję, aby danie nie wystygło.
Na patelni roztapiam dwie łyżki masła. Kluseczki gnocchi wkładam na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażę całość na niewielkim ogniu co jakiś czas mieszając wszystko drewnianą łopatką, aby nic nie przywarło do dna patelni. Gdy gnocchi będą wyraźnie zrumienione ze wszystkich stron, przekładam je na talerze, posypuję natką pietruszki i polewam sosem czosnkowym. Od razu podaję, aby danie nie wystygło.